Utisci polaznika Power reading seminaraZagreb, 30.03. - 05.04.2007.

Ovo su utisci polaznika seminara Brzog čitanja koji su pohađali seminar 30.03. – 05.04.2007. Zbog lakše čitljivosti tekst je prepisan iz njihovih autentičnih utisaka koje možete vidjeti niže na ovoj stranici.

 

Primijetila sam veliki napredak od početka seminara, na početku sam za 30 minuta izvukla samo najosnovnije podatke, a na kraju mi je papir bio pun podataka. Mislim da će mi to koristiti u učenju, tj. nadam se da će mi to skratiti vrijeme potrebno za učenje nekog ispita.
Nikolina Filipčić, upravni pravnik

Impresivno, kreativno i učinkovito.
(po želji polaznika utisak je anoniman)

Seminar je dosta zahtjevan s obzirom na trajanje, ali na kraju su rezultati zaista vidljivi. Predavačica je bila jako simpatična i jako se trudila da usvojimo znanja.
Ante Crljenko, student

Vrijedilo je. Postigao sam cilj, a bez obzira na napor ugodno sam se osjećao i bio posve opušten. Svaka čast trenerici – sve je teklo mirno i opušteno, a opet djelotvorno i učinkovito.
Mario Gojević, konzultant

Uglavnom sam zadovoljna postignutim na ovom seminaru, mislim da moram poraditi puno na fokusu, proširiti vidno polje. Jedina zamjerka je glazba. Ne kvaliteta nego glazba kao takva, meni je više smetala kod tehniciranja nego pomagala možda zato jer sam je slušala svaki dan a nije mi legla. Osim glazbe nema zamjerki, trenerica je entuzijast i to je uspjela djelomično prenijeti na mene. Dobro me je obučavala i zadovoljna sam prijenosom znanja. Sve pet, ali bez glazbe molim.
Ivana Zalokar, ekonomistica

Veoma sam zadovoljan seminarom, stekao sam novu vještinu za koju vjerujem da ću je moći korisno upotrijebiti. Bilo je ovo ugodno, zanimljivo i korisno provedenih šest dana.
Josip Huis, student

Zanimljivo iskustvo. Poboljšala sam koncentraciju i proširilo mi se vidno polje. I dalje sam motivirana za vježbanje kako bi s lakoćom učila i polagala ispite. Isplati se!
Iva Mišak, studentica

Seminar brzog čitanja super je stvar i preporučila bi ga svakome tko ima priliku neka ga upiše. Usvajanjem brzog čitanja na jednostavan i vrlo efikasan način dolazi se do znanja za što nam je prije trebalo daleko više vremena.
Iva Šoštarić, studentica

Meni je bilo lijepo i ugodno na svakom seminaru i rado ću dolaziti i dalje zbog dobrog druženja.
Tamara Vranić, učenica

Moji dojmovi su, što se tiče ovog seminara vrlo dobri, jer brže čitam nego što uopće prije nisam mogao. Kada čitam knjigu javi mi se znatiželja koju isto nisam prije za kakvu knjigu nisam imao.
Antonio Božić, učenik

S obzirom da sam studentica čitav dan provodim uz literaturu tako da u slobodno vrijeme nisam htjela niti mogla čitati beletristiku, a uz brzo čitanje pronašla sam ekonomičan način kako s užitkom u rijetkim slobodnim trenucima ipak s lakoćom proći par stotina stranica. Vjerujem i u metodu asocijacija pa se nadam da ću se ubrzo uspješno prilagoditi takvom načinu rada i sa stručnom literaturom. Obavezno želim još više naučiti.
Honorina Brozović, student

Jako sam sretna što sam čula i došla na ovaj seminar, uložila sam puno u svoje znanje ali bez super „profe“ Marije naravno ne bi bilo rezultata! Bilo mi je malo naporno ali impresionirana sam da tu vještinu brzog čitanja može svatko makar se činila tako teško!! Hvala Vam! 🙂
Leopoldina Dodić, srednja upravna škola

Voditelj je primjereno uspostavio odnos s polaznicima. Predavanja su bila interesantna i motivirajuća. Ističem motivaciju i poticaje primjerene interesu i uzrastu polaznika.
Željko Orlović, prof.časnik HV

Ovaj seminar mi se svidio zato što predavači imaju želju prenijeti znanje. I svidio mi se isto zbog toga što je stručnost predavača jako velika.
Ivan Kapulica

Meni je na tečaju bilo lijepo i korisno. Prije sam čitala beletristiku 3 min po str., stručnu literaturu barem 6 min po str. Namjera mi je bila olakšati si učenje na fakultetu. Na kraju sam saznala što znači biti u fokusu i pročitati 140 str u malo više od sat vremena i znati radnju i neke detalje. Mislim da bi svi trebali završiti tečaj Brzog čitanja jer mislim da bi se na taj način smanjile muke učenja u školi i na fakultetu. Hvala Vam!! (a mentalna mapa mi je olakšala život i sredila gradivo u glavi).
Sara Antonini, studentica

Na početku sam bio malo skeptičan, ali kasnije sam shvatio da tu ima nešto što bi mi moglo koristiti. Kako je tjedan odmicao primjećivao sam da ipak usvajam neke tehnike. Potaknut predavačicinim prijedlogom da nastavimo još 15 dana vježbati mislim dalje razvijati tu tehniku kako bih zaista opravdao vrijeme i napor uložen na tečaju brzog čitanja i strpljenje trenerice Kristine. U svakom slučaju dobra stvar koja traži ozbiljnu vježbu!
Marko Grgić, student teologije (kbf)