Utisci polaznika Power reading seminaraZagreb, 04.05. - 10.05.2007.

Ovo su utisci polaznika seminara Brzo čitanja od 04.05. – 10.05.2007. Zbog lakše čitljivosti tekst je prepisan iz njihovih autentičnih utisaka koje možete vidjeti niže na ovoj stranici.

Brzo čitanje nije samo brzina nego i bolje shvaćanje pročitanog uz detalje. Naročito me iznenadilo pamćenje detalja i oduševilo unapređenje u tehnici čitanja.
Zdenka Čulina, dipl. oecc.

Ovaj seminar od srca preporučujem svima. Nevjerojatna je spoznaja da knjigu od 150-200 stranica netko pročita za malo više od pola sata. Sada i ja spadam u tu grupu ljudi. Sada sam i ja taj „netko“ tko s oduševljenjem može pročitati i knjigu od 300-tinjak stranica za manje od sat vremena. Hvala trenerici i svim In Optimum-ovcima na prenesenom znanju i tehnici.
Barbara Ilijaš Juranić, ekonomista

Pristupila sam tečaju uvjerena da neću uspjeti, iako svi uvijek govore o pozitivnoj afirmaciji kao najbitnijem elementu svakog pothvata, ja sebi jednostavno nisam mogla pomoći. Sada, po završetku, iako sam smatrala da je nemoguće da se ja ubrzam u nečem kao što je čitanje, mogu reći da sam se na vlastito iznenađenje i ja ubrzala u čitanju, i štoviše uživala sam u pročitanim knjigama. Ovo je po meni najbolje uloženi novac u mom životu, jer u vrlo kratkom roku otvara potpuno nove strane spoznaje i omogućava prelazak dosad zacrtanih nesavladivih granica.
Vlasta Višić, tajnica

Ovaj tečaj je jedno odlično iskustvo. U vrlo kratkom vremenu stiče se vrlo korisna vještina. Naravno, kao i svaka vještina i ova će postati bolja s vremenom.
Ivana Vukić, studentica

Dojmovi su izvanredni. Smatram da će mi to puno pomoći za savladavanje stručnih knjiga i uvelike skratiti vrijeme za učenje i pamćenje bitnih pojmova. Tečaj preporučujem svima, a posebno koji imaju problema sa koncentracijom i pamćenjem te manjak vremena za tradicionalno čitanje.
(po želji polaznika utisak je anoniman)

Ugodno sam iznenađen odličnom trenericom i atmosferom na tečaju, a isto tako i uspješnošću tečaja koja je bila 100% i svi su se polaznici ubrzali za trostruko ili četverostruko. Usvojena vještina će mi zasigurno pomoći da lakše privedem faks kraju, a i povećati užitak u čitanju.
Petar Simoni, student

Moji komentari, tj. dojmovi su svi pozitivni. Brzo čitanje je vrlo korisna vještina i zadovoljna sam što sam je svladala. Sve super!
Tanja Plantak, student

Budući da sam u početku tečaja trebao više od 1,5 minutu, a na kraju oko 25 sekundi po stranici s tim da sam u potpunosti zadovoljan.
Juraj Ćaćić, student

Smatram da mi je seminar brzog čitanja uvelike koristio. Ugodna atmosfera. Očito povećanje brzine čitanja i razumijevanja pri tome. Preporučio bih ga svima.
Siniša Budaj, student

Seminar mi se svidio, dosta sam naučila i nadam se da ću vježbanjem naučenog postići veću brzinu čitanja, a i razumijevanja. Sa vještinom brzog čitanja ću uštedjeti vrijeme (učenja) i tako ga provoditi za neke zanimljivije stvari.
Petra Mohorić, studentica

Bila sam iznenađena, zato što nisam očekivala da ću moći toliko brzo čitati. Sporo čitanje mi je predstavljalo veliki problem, najviše zbog učenja, koje se sad također ubrzalo.
Sonja Mohorić, studentica

Seminar brzog čitanja je ok., iz razloga što bitno skraćuje vrijeme savladavanja gradiva.
Luka Bakić, dipl. pravnik

Ovaj tečaj mi je pomogao u ostvarivanju koncentracije dovoljne za prolaz kroz knjigu. Razumijevanje pročitanog je zadovoljavajuće, no vježba nakon tečaja je nužna. Tečaj smatram tek prvim korakom u smjeru učinkovitog čitanja i učenja.
Dubravko Novosel

Smatram da sam dobila puno više od onog što sam u početku očekivala. Nikad nisam ni pomislila da bih mogla pročitati toliko knjiga u tako malo vremena. U svakom slučaju smatram da je to vrlo pozitivna tehnika koja će mi pomoći u svakodnevnim obvezama. Sve pohvale.
Ivana Posilović, studentica

Tečaj mi se dosta svidio, u početku sam možda malo bila skeptična, ali je drugi dan pobudio moje zanimanje. Iako je trajao samo 7 dana, dosta se toga nauči. Sada slijedi onaj malo teži dio, prisiliti samog sebe na vježbanje. Ideja o besplatnim savjetima također je super, možda na taj način motivirati ljude na vježbanje.
(po želji polaznika utisak je anoniman)

Meni se jako svidjelo i bilo mi je zanimljivo. Jako sam sretan što brže čitam.
(po želji polaznika utisak je anoniman)

Meni je lijepo bilo ići na seminar Brzog čitanja.
Filip Rajić, učenik

Ovo mi se jako svidjelo, puno sam naučio. Sada dosta brže čitam.
Luka Rajić, učenik

Optimum brzo čitanje mi je stvarno puno pomoglo i hvala cijeloj ekipi i Klaudiji Najcer, mojoj voditeljici.
Sara Franjković, učenica

Došao sam sa znatiželjom i laganom nevjericom, a otišao ohrabren i uvjeren. Tečaj mi se sviđa i dobro je koncipiran. Možda bih odgovorio na neke nedoumice već 2. ili 3. dan, ali to je skoro nebitno. Preporučit ću ga svima.
(po želji polaznika utisak je anoniman)

Zadovoljan sam svojim napretkom te evidentnim napretkom grupe uvjeren u uspješnost tečaja. Tempo rada i prelaženje novog gradiva, kao i kompetentnost predavača u skladu je s (visokim) očekivanjima. Primjedbe se odnose na veličinu grupe, odnosno dobnog raspona polaznika (12-22? god).
Vedran Galetić, student

Zadovoljna sam i drago mi je što sam prošla seminar brzog čitanja. Brže čitam, a nadam se da će mi i učenje ići brže.
(po želji polaznika utisak je anoniman)

Brzo je prošlo. Mislim da sam naučio nešto što bi moglo koristiti mome radu. A ako ne, dođem vas opet gnjaviti.
Tomislav Šimić, dipl. ing. strojarstva

Tečaj koji mi je pomogao da poboljšam svoju koncentraciju i dao mi uvid u neke nove tehnike čitanja. Jako sam zadovoljan 7-dnevnim tečajem i jedva čekam da stečeno znanje počnem primjenjivati.
(po želji polaznika utisak je anoniman)

Seminar je odličan. Potaknuo me da radim na sebi. Veselim se vježbanju i novim tečajevima. Entuzijazam trenerice Kristine je prešao na mene. Svaka čast!
Maja Krapec, studentica

Sve 5! Super trenerica, super organizacija, super ekipa, veliki napredak! Sve pohvale …
Zvjezdana Balić, studentica

Ova vještina će mi pomoći u svakodnevnom životu, poslovnom i privatnom-hobiju čitanja razne literature (stručne, beletristika, časopisi, putopisi, inozemna literatura). Tečaj je izuzetno zanimljiv, ali i vrlo naporan. Ta iznimna napornost tečaja (vikend) utjecala na smanjenje motiviranosti mene kao polaznika. Preporučio bih tečaj, ali uz ogradu! 🙂
Zoran Zorić, dipl. ekonomist