Utisci polaznika Power reading seminaraZagreb, 13.04. - 19.04.2007.

Ovo su utisci polaznika seminara Brzog čitanja koji su pohađali seminar 13.04. – 19.04.2007. Zbog lakše čitljivosti tekst je prepisan iz njihovih autentičnih utisaka koje možete vidjeti niže na ovoj stranici.

 

U početku sam bila jako sumnjičava, međutim već od drugog dana sam primijetila promjene u koncentraciji. Najviše me je iznenadilo koliko zapravo dobro mogu kontrolirati svoju koncentraciju i maknuti negativne utjecaje npr. Iz okoline. Velika pohvala treneru koji je imao jako puno razumijevanja za moje trenutke frustriranosti i koji me je podučio kako negativnu energiju pretvoriti u pozitivnu! Preporučujem svima. Puno će vam pomoći!
Nina Jajčanin, prof.

Odličan. Mislim da je brzo čitanje samo mali dio korisnih znanja koja smo usvojili. Možda bi trebali razmisliti o promjeni naziva seminara, jer ne dočarava niti približno vrijednost pohađanja i iskustvo koje sam prikupio u tako kratkom roku. Hvala Vam!
Vjeran Juras, građevinski tehničar

Metode opuštanja, koncentracije i fokusiranja će mi biti od velike koristi u različitim životnim prilikama. Vrlo sam zadovoljna sa usvojenim vještinama, a brzo čitanje i koristi od njega mogu ocijeniti tek kada prođe jedan vremenski odmak. Dosadašnje iskustvo je samo sa seminara pa mogu samo potvrditi da mi je brzina čitanja 5 puta veća.
Draga Antić

Vrlo korisno, sa puno truda i entuzijazma od strane predavača. Čovjek koji sa ljubavlju radi svoj posao i uči dalje od polaznika. Grupa je bila super, proširila sam poznanstvo sa prekrasnim ljudima. Da, priznajem da nam je dan prekrasan „alat“ – vrlo moćan – na nama je da ga koristimo. O samom čitanju priznajem da detalje u knjizi nisam memorirala, ali u globalu – da – „po pet novinarskih pitanja“: tko, gdje, kako, zašto, (au-mala blokada) ali vjerujem da po tim pitanjima mogu prepričati svaku „brzo“ pročitanu knjigu, no samim treningom ne bi svela dobrobit na brzo čitanje već i na neke druge stvari u životu za koje vjerujem da mogu poboljšati zahvaljujući seminaru, hvala.
Brigita Trampus, carinski deklarant

Jako sam zadovoljan, dapače prezadovoljan. Spoznao sam neke nove stvari koje će mi koristiti u životu, i ponosan sam na sebe i na ove divne ljude sa kojima sam radio i družio se posljednjih 7 dana.
Dino Stanić

Jako sam zadovoljna tečajem. Drago mi je da sam ga upisala i nastojat ću iskoristiti opciju Love to learn što više mogu. Osim što sam naučila vještinu brzog čitanja, naučila sam i neke druge stvari. Primjerice; koncentracija. Veliko otkriće su mi mentalne mape. Kroz vještinu tih mapa sam i shvatila neke stvari, odnosno bolje promislila. Tečaj svakako preporučujem svima. Zadovoljna sam samim radom, napretkom apsolutno i nadasve ljudima i okruženjem.
Zrinka Crnković, studentica

Privučen onim što sam čuo na radiju i pročitao na Internetu odlučio sam se za ovaj seminar. Predavač je pokazao puno entuzijazma i volje no rezultati nisu bili onakvi kakvim sam se nadao da će biti. Koliko sam primijetio niti drugi nisu postigli nešto spektakularno tako da nisam samo ja bio ispod očekivane razine. Nadam se ipak da je osnova dobra i da će s daljnjim radom stvari doći gdje bi trebale.
(po želji polaznika utisak je anoniman)

Tečaj je svakako poticajan u vidu inspiracije za osobni razvoj, a kao čin rada u grupi naročito ističem oslobađanje od tabua „ne talasaj“. Osvijestio sam strah od neuspjeha, ali i strah od uspjeha. Ako i nisam „izvana“ primio nova znanja, otvorio sam riznicu svog uma i uzeo ono što mi je cijelo vrijeme bilo pod nosom. Vrlo konkretno: rad uz glazbu, čin pripreme za učenje, oslobađanje od „lijenosti na mozak“, … Sve i da je tečaj brzog čitanja trik, svejednako sam profitirao i samim tim najbolje moguće iskoristio 25 sati u životu.
Nikola Beban, student

Razvoj osobnih potencijala kroz ugodnu i vrlo poticajnu atmosferu tečaja. Na početku izgleda nemoguće, ali kroz tečaj se ostvaruje. Vrhunski trener.
Mala primjedba: s obzirom na cijenu seminara, bilježnica i potrebni papiri bi trebali biti dobiveni, umjesto da ih polaznici donose.
Andrej Gračner, dipl. ing. kemijske tehnologije

Mislim da sam dobro savladao. Super je, toliko knjiga u 7 dana nisam pročitao nikada, a da ih se sjećam i da mi se sviđaju unatoč tome što su dosadne, može se! Ne možete ne naučiti.
Tomislav Milković, učenik

Moji dojmovi su brže i kvalitetnije uočavanje bitnijih knjiga, razumijevanje i dovođenje do bržih zaključaka, kvaliteta pamćenja.
Vladimir Gruborović, mcsa

Zadovoljan sam naučenim. Uspio sam razbiti svoje predrasude o brzom čitanju, jer sam smatrao da je to nemoguće i da treba imat poseban dar za to. Kako bih uspio u potpunosti naučiti brzo čitati morat ću nastaviti vježbati, ali će mi se to isplatiti. Svakom bi preporučio seminar brzog čitanja, jer uvelike skraćuje vrijeme čitanja, a pomaže u čitanju dosadne ili obavezne literature. To znam jer sam doma sam pokušao.
Luka Hoić, učenik

Po mojem mišljenju ovaj tečaj je izrazito kvalitetan i mogao bi uz određen trud olakšati učenje, čitanje te poboljšati pamćenje. Isto tako mislim da nije bio gubitak vremena te svatko sa malo volje bi mogao prisustvovati. Mislim da bi se mogao provoditi u školama.
Barbara Adum, učenica

Brzo čitanje je zanimljivo. Puno toga sam naučio. Imam 13 g. I mislim da bi to trebalo preporučiti drugoj djeci.
Matija Novaković, učenik oš

Seminarom sam jako zadovoljna jer mislim da sam postigla i više od očekivanog. Svidjela mi se dinamika i svakim danom sam vidjela sve bolje i bolje rezultate. Sada u potpunosti razumijem bit brzog čitanaj i želja mi je b+nastaviti s daljnjim vježbanjem kako bih poboljšala svoju tazinu.
Andrea Zorman

Prvi dan čitao sam sporo, ali kroz tečaj moja brzina čitanja i razumijevanja se zadovoljavajuće podigla, 5 do 6 puta. Pomaže i kod učenja.
Igor Ljuština, učenik

Tečaj brzog čitanja, puno više od mojih očekivanja. Više nego zadovoljna sam. Zaista djeluje i zadovoljna sam broj knjiga koje sam pročitala. Kada učim za školu, malo sporije mi ide, ali puno brže nego prije. Kad sam probala tradicionalno čitati, primijetila sam da puno brže čitam. Definitivno bih svima savjetovala tečaj.
Tihana Crnković, učenica