Utisci polaznika Power reading seminaraSarajevo, 25.05. - 31.05.2007.

Ovo su utisci polaznika seminara Brzo čitanja od 25.05. – 31.05.2007. Zbog lakše čitljivosti tekst je prepisan iz njihovih autentičnih utisaka koje možete vidjeti niže na ovoj stranici.

Brzo čitanje tj. seminar Brzog čitanja predstavlja jedan novi momenat u mom životu. Za mene, Brzo čitanje predstavlja jedan sasvim novi pristup knjizi, počevši od psihofizičkih priprema, preko samog čitanja, pa do sumiranja i povezivanja pročitanog kroz mentalne mape. No, da ne filozofiram, već kažem i štogod konkretno :o)
´Vako: Kao prvo, Brzo čitanje mi je pomoglo da se otarasim (oslobodim) svog problema fiksacije na pojedine dijelove teksta, a time i ubrzalo moje čitanje. I to SIGNIFIKANTNO! :o) Zatim, uveliko je doprinijelo poboljšanju moje koncentracije pri učenju, a sve se to odrazilo i na moju motivaciju. Smatram da je ovo samo početak jedne nove faze u mom životu, te već sada mogu reci da se on (moj život, dakle) dijeli na pre-seminar Brzog čitanja i post-seminar Brzog čitanja eru. Sa optimizmom završavam ovaj seminar, a svakako da ću tehnike Brzog čitanja sa zadovoljstvom primjenjivati u budućnosti. I, za kraj, ukratko rečeno (znam ja i tako) : Brzo čitanje nije šuplja priča! Daleko od toga!
Sefik Sejdinovic, student

Zadovoljna sam pristupom instruktora, dostignućima, atmosferom koja je vladala u grupi. Trenutno, dok ovo pišem, imam mix osjećaja… divnih sto sam vas sve upoznala i tužnih, jer se seminar završava dana. Ugodan život!
Alma Dedic, student

Prvo bih se zahvalila trenerima koji su doista napravili ovaj seminar zanimljivim i da ritam života nije kakav jeste bilo bi mi najiskrenije zao sto je prošlo sedam dana. Iskreno, prvi dan mi je dao neizmjerno mnogo energije i volje. Međutim nakon trećeg dana (nedjelja) prvi put sam osjetila neki vid razočarenja, da ne kažem očaja. U ponedjeljak sam odlučila promijeniti način ulaženja u fokus i to mi je umnogome pomoglo. Sve u svemu, seminar je koristan, poučan i preporučila bih ga svakome (posebno ako imate moć da sve ostalo ostavite ispred vrata učionice). Hvala.
Dragana Butigan-Berberovic, nastavnik hemije

Bilo mi je odlično, naučila sam dosta novih stvari, koje će mi, nadam se, pomoći.
Uvidjela sam da sam mozak „istrenirala“ za čitanje i konačno sam zavoljela čitanje, jer prije, izbjegavala sam svaki dodir sa knjigom.
Lajla Padalo, učenica

Skepsa koja je vladala na početku ubrzo je nestala kada sam vidjela da ovo nije nikakva „visa matematika“ nego samo novi način čitanja. Nadam se da ću uspjeti ubrzati svoje čitanje još i vise u narednih godinu dana. Sa ovim sto sam postigla u sedam dana seminara prezadovoljna sam. Svakome bih preporučila ovaj seminar. Atmosfera je bila divna.
Aleksandra Fazlija, refernet prodaje

Drago mi je sto sam bila učesnik ovog veoma kvalitetnog seminara. Uspjela sam da saznam neke od stvari koje su kočile moj napredak. O brzom čitanju da i ne govorim. Znatno brze i efikasnije ČITANJE OMOGUĆILO MI JE OVAJ SEMINAR 100%.
Irma Tatarovic, student

Seminar definitivno sluzi za poboljšanje kvalitete čitanja, pamćenja i samog korištenje naučenih informacija. Bit je da nemamo granica u učenju i da sebi moramo reci da to možemo. Zadovoljna sam radom In Optimum tima, a i samom grupom.
Antonia Primorac, student

Seminar Brzog čitanja je fantastičan, meni je super i smatram da ću sa ovim seminarom uspješno završiti fakultet. Preporučujem svima da ga upisu, jer je stvarno koristan.
Rasida Salihovic, student

Prije svega, da Vam se zahvalim na ugodno provedenom vremenu i na dobrom načinu rada s kojim sam prezadovoljna. Nisam očekivala da će ovaj seminar uopće izgledati ovako, tako da me se najviše dojmila atmosfera u kojoj se radi, kao i upornost da se ovo realizira.
Dragana Petrovic, student

Kurs mi je pomogao u otkrivanju i iskorištavanju skrivenih ljudskih potencijala koje svi posjedujemo a slabo koristimo.
Nevzad Rasljanin, Web Developer

S obzirom da sam se na seminar upisala prvenstveno iz znatiželje, moram priznati da sam veoma zadovoljna. Mislim da je seminar veoma koristan, otvara neke nove poglede i saznanja. Srdačno ću preporučiti seminar svojim prijateljima i kolegama.
Vesna Willis, etnomuzikolog

Razlog mog prisustva seminaru bio je isključivo da poboljšam svoje učenje. Ono sto sam čula i vidjela o kursu Brzog čitanja bilo je previše nevjerojatno da bi bilo istinito. Mogu reci da sam veoma zadovoljna postignutim uspjehom s obzirom da mi u početku i nije išlo bas najbolje. Sada sam uvjerena u to! Hvala vam na svemu i uvijek ću vas se rado stjecati. :o)
Dzenana Huskic, student

Seminarom Brzog čitanja sam prezadovoljna, predavači su jako profesionalni, ono sto će mi najviše koristiti u nastavku studija su mentalne mape.
Daniela Baric, student

Ovo je nešto super. Ja sam zadovoljna. Nisam bila bas sigurna da je to uopće moguće, ali evo ispostavilo se suprotno. Dosta brze čitam, pamtim… I sto je najvažnije, vratila mi se volja za učenjem. Tako da sam zaista zadovoljna.
Jasmina Beganovic, student

Prvenstveno drago mi je da sam uspjela da savladam kurs Brzog čitanja kao i svi drugi polaznici. Jedan prijateljski, fer i korektan odnos, spremnost pomoći polaznicima itd. Uglavnom sve na, naj, naj… Puno sreće u daljnjem radu i mnogo novih polaznika od srca vam želim.
Fatima Sejkic, student