Utisci polaznika Power reading seminaraSarajevo, 03.08. - 09.08.2007.

Ovo su utisci polaznika seminara Brzo čitanja od 03.08. – 09.08.2007. Zbog lakše čitljivosti tekst je prepisan iz njihovih autentičnih utisaka koje možete vidjeti niže na ovoj stranici.

Iako je zvučalo malo nemoguće da ćemo uspjeti čitati jako brzo i da ćemo to što pročitamo i zapamtiti, sada sam uvjerena u to. okušala sam i sa stručnom literaturom i pokušaj je bio uspješan. :o) Zaista sam zadovoljna ovim kursom, sigurna sam da će u daljem školovanju mnogo pomoći.
Mirela Geko, studentica

Ima efekta, zvuči nemoguće, a ipak je više nego moguće.
Adnan Merzić, student

Kada sam čula od roditelja o kursu bila sam pravo optimistična.
Ali… prva 3 do 4 dana moj optimizam je prešao u pesimizam. Imala sam osjećaj da nikada ovo neću savladati i da nije onako kako pričaju. Ali, eto danas je četvrtak. I iskreno ja sam prezadovoljna. Jednostavno sama pomisao da sam u petak 1str. Čitala oko 110sec. , a danas (četvrtak) 24 sec po str. Pa to je fenomenalno. Ali naravno potrebno je i kući malo čitati i vježbati. To je to. Sve u svemu, svako ima svoje mišljenje i poglede na to. Pa zato probajte i sami se uvjerite. Mislim da se nećete pokajati.
Po želji polaznika, utisak je anoniman

Pravo iznenađenje! Apsolutno neočekivano. Istinski poticaj za nove susrete s knjigama, proširenje horizonata i otkrivanje novih mogućnosti.
Ivana Petrović, studentica

Smatram da su Inoptimum programi vrlo korisni i zaista su pravo osvježenje. Prije početka kursa bilo je malo pitanje da li je to stvarno tako kao što se pretstavlja i uvjerio sam se da je čak i bolje. Preporučio bih svim ljudima koji žele napredak i usvajanje više znanja u manjem vremenskom periodu da obavezno dođu. Ja sam prezadovoljan i zahvalan ovim ljudima koji su mi pomogli. Hvala
Adis Mustedanagić, učenik

Možda sam malo umorna pa ne znam kako najbolje, najkraće i najlakše izraziti trenutni osjećaj glede završenog kursa. Uglavnom, zadovoljna sam i nadam se da ću još napredovati… na ovome bi se trebala zasnivati svaka vrsta učenja, čitanja… Da li je moguće da BiH u nečemu ne kasni za svetom?! :o)
Po želji polaznika, utisak je anoniman

Drago mi je što sam se družio sa osobama na kursu i upoznao jedan sasvim drugačiji model čitanja koji bi nadam se sa daljim načinom rada i opuštanja mogao koristiti u budućnosti.
Trenerica Maja se trudila da nam pomogne u skoro svakom modelu učenja i pomagala koja bi nam mogla koristiti prilikom čitanja i rada kako sa običnim knjigama tako sa stručnom.
Po želji polaznika, utisak je anoniman

I ako sam najgori u grupi ja sam zadovoljan!
Vladimir Subotić, student

Šta reči? Upisao sam ovaj kurs s nadom da savladam vještinu Brzog čitanja, što se nadam da sam i savladao. Prosjek grupe spao ja sa 110 sec po čitanju jedne stranice na „mizernih“ 24,6 sec što mislim da je super. Smatram da je potrebno još dosta vremena da se ova vještina stvarno usavrši, ali sam zadovoljan…
Boris Spasojević, student

Bilo je odlično na ovom kursu i preporučujem svima ovaj kurs.
Emir Bibić, učenik

Meni se jako dopalo što me je mama upisala na ovaj kurs.
Hasan Bičakčić, učenik