Utisci polaznika Power reading seminaraSarajevo, 01.06. - 07.06.2007.

Ovo su utisci polaznika seminara Brzo čitanja od 01.06. – 07.06.2007. Zbog lakše čitljivosti tekst je prepisan iz njihovih autentičnih utisaka koje možete vidjeti niže na ovoj stranici.

Najvažniji dojam je taj sto sam nakon duže vremena dobio osjećaj pripadnosti i konačno uvidio da mogu ostvariti željene ciljeve, a koji mi sada izgledaju lakše dostupni. Seminar mi je dao takvo samopouzdanje, da sam nakon toliko vremena, odnosno nekih 10 godina odlučio nastaviti sa svojim obrazovanjem i konačno završim fakultet. Taj fakultet mi se prije seminara činio tako nedostupnim i da je upravo ovaj seminar meni dao poticaj i vjetar u leđa da konačno poradim na sebi i VELIKA VELIKA VAM HVALA!
Zrinko Mircic, službenik

Seminar Brzog čitanja je dobro koncipiran i organizovan. U kratkom vremenu sam savladala tehniku i ubrzala svoje čitanje. Maja kao trener je bila izvrsna. Dopada mi se sto ne da se izgubi samopouzdanje i radnu atmosferu uvijek drži pozitivnom. Ovaj trening tj. Seminar je u meni ulio samopuzdanje da nastavim sa svojim školovanjem, budući da sam se nakon dodiplomskog studija osjećala nesposobnom da bilo šta upamtim ili naučim. Opšti dojam nakon završenog seminara je, da je Brzo čitanje novi alat u mojim rukama, a koliko ću ga iskoristiti ili ne ovisi samo o meni i daljnjoj vježbi.
Nevena Marilovic, dipl. ekonomista

Iako sam prije početka seminara bila prilično skeptična, sto se tiče nekih velikih pomaka u brzini čitanja, razuvjerila sam se već nakon drugog dana. Osim brzine čitanja mislim da će mi najviše pomoći i zbog tehnika memorisanja stvari.
Zao mi je sto se završava ovako brzo. Voljela bih da nastavim i primjenjujem naučene tehnike čitanja u svakodnevnom radu. Rado bih preporučila svim koji moraju puno citati u svom radu.
Selveta Hot, pravnik

Zanimljivo, novo, drugačije od bilo kakvog drugog kursa, neobično. Dobra tehnika i način rada. Dobra prezentacija. Metode brzog čitanja imaju efekta i smisla; uz puno vježbe i truda mogu se postići dobri rezultati. Tehnike se mogu svakodnevno koristiti. Puno novih stvari i novih informacija. Odlično!
Nejra Hot, dipl. pravnik

Na početku kursa sam bila totalno skeptična, ali kako je vrijeme prolazilo na časove sam išla „s pjesmom“ . Ni u jednom trenutku se nisam pokajala sto sam ga pohađala i da mogu opet bih. Čitam jako brzo, a sto je najvažnije pamtim puno, puno vise stvari naročito detalje koji mi „običnim čitanjem“ nikada ne bi zapeli za oko. Ma jednom rječju SUPER!!! Jedva čekam da počnem sa stručnom literaturom i desetkama na ispitima :o)
Borjana Jelić, student

Seminar mi je pomogao da shvatim koliko mogu da naučim i zapamtim – mnogo vise nego sto sam mislila.
Nadezda Kokotovic, prof. ruskog jezika

Odlična investicija za budućnost; preporučila svakome, posebno onima koji imaju problema sa koncentracijom; Meni je izuzetno korisno bilo da bih naučila sto brze i efikasnije selektirati bitno od nebitnog, a pri tome i memorisati isto.
Dzemila Gavrankapetanovic, student

Nakon završenog kursa pun sam pozitivnih dojmova. Jako me je zanimalo da li to stvarno funkcioniše i hoću li ja uspjeti. Odmah mi se svidjela opuštena atmosfera koja jako olakšava usvajanje tehnike. Stvarno nemam ništa negativno za ovaj kurs i svako bi ga trebao posjetiti.
Bekir Gavrankapetanovic, student

Vrlo korisno upoznavanje sa tehnikom čitanja, akcenat na fokus i memorisanje; Sada slijedi nadogradnja tj. samostalan rad primjenom naučenih uputa. Također su jako korisne vježbe za fokusiranje. I za ono sto je u početku izgledalo pomalo neobično, pokazalo se da ima svrhu.
Vildana Aljovic, prevodilac

Seminar Brzog čitanja mi je jedno od najboljih iskustava do sada. Nemam negativnih komentara, sto je po mom mišljenju najvažnija stvar, sve je bilo super za ovih 7 dana. Svi su se trudili maksimalno, sve su dali od sebe, mislim na trenera, sto je jako bitno kad je u pitanju ovakva vrsta seminara. Uglavnom, super je bilo.
Anesa Beganovic, student

Dobra stvar za učenike. Dosta pomaže: brzo čitanje, pamćenje, ali se mora dosta raditi, vježbati, fokusirati… Uspjeh će doći. Malo jest skup seminar, ali vrijedi. Ovo je test koliko se može brzo citati i istovremeno pamtiti. Sve u svemu odlično. Pohvala za profesoricu Maju koja se zaista trudila, i dosta nam je pomogla.
Ajdin Fejzic, elektrotehničar energetike

Ovaj seminar mi je pomogao da shvatim da sam bio na pravom putu kada je tehnika učenja u pitanju… O ovom seminaru imam najpozitivnija mišljenja i preporučujem ga svakome. Moram priznati da sam na ovom seminaru ponovo otkrio staru ljubav prema čitanju, za koju sam mislio da je zauvijek izgubljena :o)
Jasenko Sirbubalo, dipl. IUR

Seminar je dobar, voljela bih da je bilo vise individualnog FEEDBACKA, možda bi trebalo vise raditi i na motivaciji. Ovo je odličan alat koji smo dobili, a na nama je kako ćemo ga koristiti. možda smo trebali vise raditi mentalne mape.
Sanela Sadic

Smatram da smo u određenim situacijama u životu svi primjenjivali tehniku brzog čitanja, a da toga nismo bili svjesni. Mislim da je ovaj kurs odličan, jer mi je pružio šansu da koristim tu tehniku svjesno, kada mi zatreba.
Lejla Mahmutcehajic, student