Zdenka Obuljen: Nije mi bio problem doći iz Dubrovnika na brzo čitanje

Zdenka Obuljen dolazi iz Dubrovnika i nije joj bio problem doći sve do Zagreba da nauči brzo čitati jer kako sama kaže sve se isplatilo. Ovo ljeto je postala studentica na dva fakulteta, fakultetima ekonomije i prava u Dubrovniku te smatra da će joj brzo čitanje poprilično pomoći u pripremanju ispita. U slobodno vrijeme voli trčati i plivati, a tijekom ljetnih praznika radi kako bi osigurala džeparac. Svestrana Zdenka je iznimno zadovoljna seminarom brzog čitanja koji je već preporučila svim svojim prijateljima.

IN OPTIMUM: Kako to da si odlučila doći čak u Zagreb na seminar brzog čitanja?
ZDENKA: Već sam prije čula za tu tehniku i silno sam je željela naučiti, moju odluku o odlasku u Zagreb na seminar brzog čitanja ubrzao je ovogodišnji upisa na dva vrlo zahtjevna fakulteta na kojima se treba puno čitati, pogotovo na Pravnom fakultetu. Kako mi još nisu počela predavanja, smatrala sam da je ovo idealan termin za pohađanje seminara.

IN OPTIMUM: Na koji način si saznala za seminar Brzog čitanja?
ZDENKA: Vidjela sam nedavno članak u novinama, zatim sam malo pregledala Internet i tada sam odlučila doći u Zagreb na In optimum brzo čitanje jer mi se činilo dosta profesionalno. Razgovarala sam sa tatom, koji se je složio sa mnom i predbilježio me za seminar.

IN OPTIMUM: Što ti se najviše svidjelo na seminaru?
ZDENKA: Pa, sve, zapravo ono što me se dojmilo bile su vježbe koncentracije- fokusa i mentalne mape. Vjerujem da će mi to pomoći i za neke druge aktivnosti kojima se bavim. Društvo je bilo također odlično.

IN OPTIMUM: Kažeš, da će ti naučene tehnike pomoći u nekim drugim aktivnostima, koje su to i jesi li ih već počela primjenjivati?
ZDENKA: Sve tehnike su vrlo primjenjive,već sam ovih dana vidjela da puno bolje zapažam i pamtim informacije što me uistinu iznenadilo. Neki dan sam bila sa bratom u videoteci i praktički samo bacivši pogled na opise filmova znala sam o čemu se radi.

IN OPTIMUM: Koliko knjiga si pročitala tijekom seminara?
ZDENKA: Pročitala sam sedam knjiga, neke su stvarno bile debele.

IN OPTIMUM: Kakve inače knjige voliš čitati i koja ti se knjiga najviše svidjela na seminaru?
ZDENKA: Volim čitati sve, što mi dođe, miješano. Na seminaru mi se najviše svidjela knjiga Čovjek koji je skakao u srce požara.

IN OPTIMUM: Smatraš li da će ti stečena vještina pomoći na fakultetu i da li bi preporučila seminar svojim prijateljima i ostalim studentima?
ZDENKA: Smatram da će mi tehnika brzog čitanja puno pomoći u učenju, zato sam i došla na seminar, sada po završetku još više vjerujem da će mi Brzo čitanje pomoći da ubrzam i učenje. Moji prijatelji znaju da sam na seminaru i u početku im je to bilo čudno, no sada kad se vide rezultati, svima sam preporučila ovaj seminar jer im može puno pomoći. Na seminaru je bilo puno studenata u grupi i svi su jako zadovoljni, stoga preporuka i svim studentima da dođu naučiti brzo čitati.



Uloga emocija u učenju

Svima je jasna činjenica da je lakše obavljati svakodnevne zadatke, pa čak i one koje ne volimo ako smo dobro raspoloženi, ako se nečemu veselimo ili očekujemo nešto dobro. Djeca reagiraju na isti način. Čudno je što upravo tako jasnu istinu ne upotrebljavamo uvijek u odgoju djece, posebno ne u onom dijelu odgoja koji se odnosi ... >Više

Power reading – moćno čitanje

Čuli ste za seminar Brzog čitanja i pitate se kako to izgleda? Pogledajte spot i raspršite sve nedoumice.     Follow >Više

Brzo čitanje i fokus

Što je imaginacija? Imaginacija je zamišljanje slika. Statistički je dokazano da ljudi koji imaginiraju, imaju bujnu maštu, više pamte od onih koji tvrde da nemaju sposobnost maštanja. Iskustva trenera Brzog čitanja govore da se vježbom kroz razne tehnike vrlo lako razvija maštanje, odnosno imaginacija.   Što je vizualizaci... >Više

Power reading seminar – komentari tjedna

18.03. – 24.03.2011. Osim što sam dobila uvid i konkretnu novu vještinu, shvatila sam da trebam pojednostaviti život i dobila sam slobodu. I, da! Pročitala sam hrpetinu knjiga. Helena Vučković, studentica 21.01. – 27.01.2011. Izvanredan način da konačno od drveća, šumu vidim. Jadranka Kruljac-Sever, dipl. politologin... >Više

Power reading seminar – komentari tjedna

14.04. – 19.04.2009. Niti u jednom trenutku nisam požalila što sam upisala seminar jer znam da će mi koristiti u daljnjem učenju i obrazovanju. Odlično je znati brzo čitati. Matea Atanasovski, učenica 20.03. – 26.03.2009. Oduševljen sam s kojom brzinom čovjek može čitati knjige i to već nakon samo nekoliko sati pro... >Više

Power reading seminar – komentari tjedna

18.07. – 23.07.2008. Iznenađujuće jednostavna i brzoprimjenjiva vještina koja pruža nove poglede na ‘stare’ stvari, kao što je čitanje knjiga. Đorđijana Macanović, doktor medicine 04.07.-10.07.2008. Tečaj mi je izgradio jedan djelić osobnosti koji nisam ni znala da imam, pruža bolji pogled na čitanje i pove... >Više

Najčitanije