Silvija Koračević: Super! Prezadovoljna sam

Silvija Koračević, studentica 2. godine prava iz Varaždina seminarom Brzog čitanja je prezadovoljna, a u slobodno vrijeme pleše standardne i latinoameričke plesove.

IN OPTIMUM: Kako ste se Vi odlučili doći na seminar Brzog čitanja?
SILVIJA: Već dugo sam razmišljala o tome pošto sam na pravu. Trebam puno čitati i učiti pa sam došla na seminar da si olakšam. Gledala sam razne škole pa sam na preporuku zvala In Optimum, i…tako, našla sam se evo tu.

IN OPTIMUM: Kako Vam se svidio seminar?
SILVIJA: Super! Prezadovoljna sam s ovim što sam naučila. Još mi je malo nevjerojatno kakvi su rezultati  nakon ovih tjedan dana.

IN OPTIMUM: Što ste sve naučili na seminaru?
SILVIJA: Pa, naučila sam prvo i osnovno, koncentraciju i fokusiranje na bitno, što je izuzetno bitno. Savladala sam tehniku brzog čitanja i sad mi još treba samo vježbe do savršenstva jer sam tehniku naučila.

IN OPTIMUM: Gdje ćete sve koristiti tehniku brzog čitanja?
SILVIJA: Pa koristit će je na knjigama koje budem čitala, nevezano za faks. Naravno, literatura za fakultet da skratim vrijeme, da kupim vrijeme.

IN OPTIMUM: A što volite čitati, od beletristike recimo?
SILVIJA: Volim jako ciklice, ove knjige gdje ne treba puno razmišljati. Sad su mi draže i postale su mi zanimljivije knjige s većim razvojem tema i smislenije, dublje knjige.

IN OPTIMUM: Što Vas se posebno dojmilo na ovom seminaru? Što možete izdvojiti kao nešto što vam se posebno svidjelo?
SILVIJA: Pa atmosfera, koja je bila stvarno odlična i način na koji smo radili. Nije bilo nikakvog pritiska i stresa, napetosti. Sve smo stigli obaviti, i dobro smo to obavili, tako da me se to baš dojmilo.

IN OPTIMUM: A od same tehnike brzog čitanja, izdvojiti možete neki segment ?
SILVIJA: Pa meni je tu najviše bitno brzo čitanje, da sam ja usvojila tehniku brzog čitanja. Jako sam sretna da sam naučila kako se koncentrirati, naći točku fokusa. Stvarno sam presretna zbog tog.

IN OPTIMUM: Kako ste doživjeli mentalne mape?
SILVIJA: Ispočetka su bile neuredne, ali kako smo ih radili sve više postale su izuzetno smislene i jako praktične. Kad sad pogledam jednu mentalnu mapu, iz nje mogu ispričati cijelu knjigu.

IN OPTIMUM: Koliko ste knjiga pročitali u ovih 6 dana  seminara?
SILVIJA: Pročitala sam 12 knjiga i krenula sam s trinestom. Tri – četiri knjige su bile od 300 stranica. Razumijevanje pročitanog je jako dobro, treba još raditi, da neke stvari postanu navika, ali sam jako zadovoljna.

IN OPTIMUM: Hoće li Vam sve naučeno pomoći i  kod učenja?
SILVIJA: Apsolutno! Apsolutno da! Već sam počela učiti tom tehnikom i rezultati su vidljivi.

IN OPTIMUM: Je li seminar za preporuku i kome biste ga preporučili?
SILVIJA: Da, definitivno je za preporučiti! Preporučila bih ga svojim kolegama. To je prvo i stvarno imamo ogromne količine literatura za čitati i učiti. A preporučila bih ga i svima ostalima koji vole čitati, a možda nemaju vremena. Definitivno, stvarno pomaže.



Uloga emocija u učenju

Svima je jasna činjenica da je lakše obavljati svakodnevne zadatke, pa čak i one koje ne volimo ako smo dobro raspoloženi, ako se nečemu veselimo ili očekujemo nešto dobro. Djeca reagiraju na isti način. Čudno je što upravo tako jasnu istinu ne upotrebljavamo uvijek u odgoju djece, posebno ne u onom dijelu odgoja koji se odnosi ... >Više

Power reading – moćno čitanje

Čuli ste za seminar Brzog čitanja i pitate se kako to izgleda? Pogledajte spot i raspršite sve nedoumice.     Follow >Više

Brzo čitanje i fokus

Što je imaginacija? Imaginacija je zamišljanje slika. Statistički je dokazano da ljudi koji imaginiraju, imaju bujnu maštu, više pamte od onih koji tvrde da nemaju sposobnost maštanja. Iskustva trenera Brzog čitanja govore da se vježbom kroz razne tehnike vrlo lako razvija maštanje, odnosno imaginacija.   Što je vizualizaci... >Više

Power reading seminar – komentari tjedna

18.03. – 24.03.2011. Osim što sam dobila uvid i konkretnu novu vještinu, shvatila sam da trebam pojednostaviti život i dobila sam slobodu. I, da! Pročitala sam hrpetinu knjiga. Helena Vučković, studentica 21.01. – 27.01.2011. Izvanredan način da konačno od drveća, šumu vidim. Jadranka Kruljac-Sever, dipl. politologin... >Više

Power reading seminar – komentari tjedna

14.04. – 19.04.2009. Niti u jednom trenutku nisam požalila što sam upisala seminar jer znam da će mi koristiti u daljnjem učenju i obrazovanju. Odlično je znati brzo čitati. Matea Atanasovski, učenica 20.03. – 26.03.2009. Oduševljen sam s kojom brzinom čovjek može čitati knjige i to već nakon samo nekoliko sati pro... >Više

Power reading seminar – komentari tjedna

18.07. – 23.07.2008. Iznenađujuće jednostavna i brzoprimjenjiva vještina koja pruža nove poglede na ‘stare’ stvari, kao što je čitanje knjiga. Đorđijana Macanović, doktor medicine 04.07.-10.07.2008. Tečaj mi je izgradio jedan djelić osobnosti koji nisam ni znala da imam, pruža bolji pogled na čitanje i pove... >Više

Najčitanije