Mario Ružić: Sve naučene tehnike funkcioniraju

Novinar Mario Ružić iz Čakovca zainteresirao se za seminar Brzog čitanja nakon što mu je njegov prijatelj oduševljeno prenio svoja iskustva s istog.

IN OPTIMUM: Kakav je bio Vaš stav prema Brzom čitanju prije dolaska na seminar?
MARIO: Ja sam prije nego mi je prijatelj pričao jako malo čuo za tu tehniku i naravno da postoji određena skepsa kada čujete da netko može pročitati pet stranica u minuti. Prije nisam puno čitao jer nemam vremena, no nadam se da ću sada ipak više čitati jer se volim opustiti uz dobru knjigu.

IN OPTIMUM: Kakvi su dojmovi nakon seminara?
MARIO: Jako dobri. Oduševljen sam i sigurno ću primjenjivati stečena znanja. Jako sam ponosan na sebe i sada znam da sve tehnike koje smo naučili funkcioniraju, od prve do zadnje.

IN OPTIMUM: Kako vam se svidjela tehnika mentalnih mapa?
MARIO: Jako. Pokušat ću ih primijenjivati u svom životu, na poslu i privatno te ću ih pokušati prenijeti na svoju djecu. Kod kuće se dosta igramo s bojama i moja djeca ih jako vole. Naravno da ako nešto istaknemo s bojama da ćemo bolje uočiti i zapamtiti.

IN OPTIMUM: Kako vam se svidjela organizacija seminara?
MARIO: Organizacija je bila jako dobra. Naravno, uvijek se može bolje. Mislim da je dobro da je u kontinuitetu jer ne bi smjelo biti prevelikog razmaka unutar seminara.

IN OPTIMUM: Što biste izdvojili kao plus, a što kao minus seminara? Možete li izdvojiti kakav nedostatak?
MARIO: S obzirom da je to meni novo, ne mogu pronaći nikakav nedostatak. Sve mi je plus. Moj stav prema tome je oduvijek bio pozitivan što smatram i ključem za uspjeh.

IN OPTIMUM: Što inače volite čitati?
MARIO: Kako sam napomenuo, kada imam vremena volim čitati. Nisam puno čitao jer nisam radio dobru znatiželju (segment metodologije Brzog čitanja, op. a.), ali sada sam naučio kako se radi dobra znatiželja i mislim da ću već na koricama knjige naći nešto zanimljivo.  Neke knjige se na prvi pogled čine nezanimljive, ali mogu skrivati mnogo toga interesantnog.

IN OPTIMUM: Smatrate li da biste mogli kod kuće, sami, putem priručnika, savladati ovu tehniku?
MARIO: Mislim da ne. Imao sam priliku razgovarati s osobom koja tvrdi da je sama, putem knjige i interneta, savladala tehniku Brzog čitanja, no ne vjerujem da joj je to uspjelo jer tko ne prođe određeni ciklus koji se radi na seminaru, ne može brzo čitati.

IN OPTIMUM: Kome biste preporučili seminar?
MARIO: Preporučit ću ga mnogima, i poznatima i nepoznatima; učenicima, studentima i zaposlenim ljudima jer je metodologija Brzog čitanja efikasna te olakšava i ubrzava čitanje i učenje.



Uloga emocija u učenju

Svima je jasna činjenica da je lakše obavljati svakodnevne zadatke, pa čak i one koje ne volimo ako smo dobro raspoloženi, ako se nečemu veselimo ili očekujemo nešto dobro. Djeca reagiraju na isti način. Čudno je što upravo tako jasnu istinu ne upotrebljavamo uvijek u odgoju djece, posebno ne u onom dijelu odgoja koji se odnosi ... >Više

Power reading – moćno čitanje

Čuli ste za seminar Brzog čitanja i pitate se kako to izgleda? Pogledajte spot i raspršite sve nedoumice.     Follow >Više

Brzo čitanje i fokus

Što je imaginacija? Imaginacija je zamišljanje slika. Statistički je dokazano da ljudi koji imaginiraju, imaju bujnu maštu, više pamte od onih koji tvrde da nemaju sposobnost maštanja. Iskustva trenera Brzog čitanja govore da se vježbom kroz razne tehnike vrlo lako razvija maštanje, odnosno imaginacija.   Što je vizualizaci... >Više

Power reading seminar – komentari tjedna

18.03. – 24.03.2011. Osim što sam dobila uvid i konkretnu novu vještinu, shvatila sam da trebam pojednostaviti život i dobila sam slobodu. I, da! Pročitala sam hrpetinu knjiga. Helena Vučković, studentica 21.01. – 27.01.2011. Izvanredan način da konačno od drveća, šumu vidim. Jadranka Kruljac-Sever, dipl. politologin... >Više

Power reading seminar – komentari tjedna

14.04. – 19.04.2009. Niti u jednom trenutku nisam požalila što sam upisala seminar jer znam da će mi koristiti u daljnjem učenju i obrazovanju. Odlično je znati brzo čitati. Matea Atanasovski, učenica 20.03. – 26.03.2009. Oduševljen sam s kojom brzinom čovjek može čitati knjige i to već nakon samo nekoliko sati pro... >Više

Power reading seminar – komentari tjedna

18.07. – 23.07.2008. Iznenađujuće jednostavna i brzoprimjenjiva vještina koja pruža nove poglede na ‘stare’ stvari, kao što je čitanje knjiga. Đorđijana Macanović, doktor medicine 04.07.-10.07.2008. Tečaj mi je izgradio jedan djelić osobnosti koji nisam ni znala da imam, pruža bolji pogled na čitanje i pove... >Više

Najčitanije